Şanlıurfa’da ev almak isteyenlere kötü haber: 21 kilo para gerekiyor!

Artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar, Şanlıurfa'da konut sahibi olmayı zorlaştırırken son yıllarda hızla yükselen konut fiyatları da birçok aile için ev sahibi olma hayalini neredeyse imkânsız hale getirdi. Trabzon'da yapılan bir hesaplama bu durumu gözler önüne serdi. Trabzon'da 200 liralık banknotlarla ev almak isteyen bir vatandaş ne kadar para taşıması gerektiğini hesapladı ve ortaya çıkan sonuç,herkesi şaşırttı.

Şanlıurfa’da ev almak isteyenlere kötü haber: 21 kilo para gerekiyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da ortalama bir konut fiyatı, 1 milyon liranın üzerine çıkmış durumda Trabzon'da da durum pek farksız değil. Ev sahibi olmanın zorlaştığı bu dönemde eski meclis üyesi Oktay Söğüt yaptığı hesaplamalarla bir vatandaşın ev alma durumunda 200 TL’lik banknotlarla ödeme yapılması durumunda, tam 21 kilo 187 gram para gerektiğini belirtti.

SÖĞÜT: 200 LİRAMIZ SADECE 6 DOLARA KARŞILIK GELİYOR  

Söğüt’ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Bugün itibariyle Trabzon’da (zemin ve giriş katı hariç, 3 artı 1 oda ve sıfır) 486 adet satılık konut ilanı bulunuyor. 2 milyon liranın altında sadece 2 konutun olduğu Trabzon’da, 3 milyon liranın altında 66 konut, 3 milyon lira ila 4 milyon 500 bin lira arasında 320 konut, 4 milyon 500 bin liranın üzerinde ise 98 konut bulunuyor. İlanlardaki rakamlardan anlaşılacağı üzere, Trabzon’da ortalama konut fiyatı 3 milyon 750 bin lira civarında.”

Kira fiyatlarının yüksekliği bir yana, birçok yerde konut sahibi olmak neredeyse hayal oldu. Söğüt, 3 milyon 750 bin lira değerindeki bir konut için 200 liralık banknotlardan tam 18 bin 750 adet gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 200 liralık banknotun ağırlığının 1,13 gram olduğunu belirterek, bu miktarın toplamda 21 kilo 187 grama karşılık geldiğini ifade etti.

Söğüt, geçmişteki dolar kuru ile günümüzdeki durumun karşılaştırmasını yaparak, “200 lira, 1 Ocak 2009 tarihinde 131 dolara karşılık geliyordu. Bugün ise dolar kuru 34 küsur. Yani 200 liramız sadece 6 dolara karşılık geliyor. Evet, sadece 6 dolar. Anlayacağınız, paramız pul olmuş. 21 kilo paraya ancak bir konut alınır hale geldi” diyerek durumu eleştirdi.

Şanlıurfa’da ev almak isteyenlere kötü haber: 21 kilo para gerekiyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.